Na prestolu bi radi videli Victorio

Foto: Žurnal24 Princesa Victoria je med Švedi veliko bolj priljubljena kot njen oče. (Foto: Reu
Po nedavni raziskavi bi večina Švedov svojega kralja Carla Gustafa XVI. vrgla s prestola in na čelo države postavila njegovo hčer, princeso Victorio.
Oglej si celoten članek

Anketa je pokazala, da 63 odstotkov Švedov meni, da bi moral kralj vladanje prepustiti svoji 33-letni hčerki, princesi Victorii, le 30 odstotkov pa je takšnih, ki menijo, da bi moral kralj Carl Gustaf XVI. vladati do svoje smrti. Sedem odstotkov Švedov se ni moglo odločiti.

15 odstotkov anketirancev je mnenja, da bi moral kralj odstopiti takoj, 27 odstotkov meni, da bi moral vladanje svoji hčerki prepustiti v naslednjih petih letih, 27 odstotkov pa je odgovorilo, da bi bilo najbolje, če bi princesa državi začela vladati šele čez deset let.

Victoria najbolj priljubljena

Po pričakovanju je po rezultatih ankete med državljani Švedske najbolj priljubljena članica kraljeve družine prav 33-letna Victoria, ki se je poleti poročila s poslovnežem in nekdanjim inštruktorjem fitnesa Danielom Westlingom.

Švedi so zaupanje v svojega kralja izgubili potem, ko so v javnost pricurljale nekatere pikantne podrobnosti iz njegovega zasebnega življenja, med drugim tudi ljubimkanje s pevko Camillo Henemark. Carl Gustaf XVI. je Švedski zavladal leta 1973, ko je bil star komaj 27 let.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.