Magazin > VIP
20 ogledov

Na prestolu bi radi videli Victorio

Princesa Victoria je med Švedi veliko bolj priljubljena kot njen oče. (Foto: Reu Žurnal24 main
Po nedavni raziskavi bi večina Švedov svojega kralja Carla Gustafa XVI. vrgla s prestola in na čelo države postavila njegovo hčer, princeso Victorio.

Anketa je pokazala, da 63 odstotkov Švedov meni, da bi moral kralj vladanje prepustiti svoji 33-letni hčerki, princesi Victorii, le 30 odstotkov pa je takšnih, ki menijo, da bi moral kralj Carl Gustaf XVI. vladati do svoje smrti. Sedem odstotkov Švedov se ni moglo odločiti.

15 odstotkov anketirancev je mnenja, da bi moral kralj odstopiti takoj, 27 odstotkov meni, da bi moral vladanje svoji hčerki prepustiti v naslednjih petih letih, 27 odstotkov pa je odgovorilo, da bi bilo najbolje, če bi princesa državi začela vladati šele čez deset let.

Victoria najbolj priljubljena

Po pričakovanju je po rezultatih ankete med državljani Švedske najbolj priljubljena članica kraljeve družine prav 33-letna Victoria, ki se je poleti poročila s poslovnežem in nekdanjim inštruktorjem fitnesa Danielom Westlingom.

Švedi so zaupanje v svojega kralja izgubili potem, ko so v javnost pricurljale nekatere pikantne podrobnosti iz njegovega zasebnega življenja, med drugim tudi ljubimkanje s pevko Camillo Henemark. Carl Gustaf XVI. je Švedski zavladal leta 1973, ko je bil star komaj 27 let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.