Na to nista računala: Meghan in Harry potrebujeta pomoč

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Na srečo je princ Charles darežljiv …
Oglej si celoten članek

Ko sta Harry in Meghan vrgla puško v koruzo in odstopila kot vidnejša člana dvora, sta morala obljubiti, da bosta davkoplačevalcem povrnila stroške prenove njunega doma Frogmore Cottage. Gre za račun, visok 2,7 milijona evrov. S to zahtevo sta se takoj strinjala, na nekaj pa pri tem nista računala …

Par se je po pisanju Daily Maila znašel v finančni zagati, ker jima ne pripada več „kraljevsko“ varovanje metropolitanske policije. Harry naj bi do zadnje minute verjel, da bo lahko ta bonus obdržal, tudi zato, ker je bil oficir.  

O stroških varovanja se je začelo govoriti že med njunim bivanjem v Kanadi. Tamkajšnja vlada je namreč povedala, da teh stroškov ne bo poravnala, situacija pa se je z njuno selitvijo v ZDA še bolj zapletla in tudi podražila. Varovanje je bilo ukinjeno in Harry je moral najeti zasebnike, ki naj bi ga stali 4 milijone funtov na leto. Ker tega stroška nista predvidela, sta se po pomoč obrnila k princu Charlesu. Ta se je strinjal, da bo prevzel te stroške, če bosta začela odplačevati dolg do davkoplačevalcev. To sta tudi storila. Na mesec plačujeta 18 tisoč funtov, v ta znesek ni vštet le dolg, ampak tudi stroški vzdrževanja. 

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:39 28. Maj 2020.

    Lahko jim pomaga SLO. Če dlje so naši jraljkralji

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.