Magazin > VIP
7609 ogledov

Na to nista računala: Meghan in Harry potrebujeta pomoč

princ harry, meghan markle Profimedia
Na srečo je princ Charles darežljiv …

Ko sta Harry in Meghan vrgla puško v koruzo in odstopila kot vidnejša člana dvora, sta morala obljubiti, da bosta davkoplačevalcem povrnila stroške prenove njunega doma Frogmore Cottage. Gre za račun, visok 2,7 milijona evrov. S to zahtevo sta se takoj strinjala, na nekaj pa pri tem nista računala …

Par se je po pisanju Daily Maila znašel v finančni zagati, ker jima ne pripada več „kraljevsko“ varovanje metropolitanske policije. Harry naj bi do zadnje minute verjel, da bo lahko ta bonus obdržal, tudi zato, ker je bil oficir.  

O stroških varovanja se je začelo govoriti že med njunim bivanjem v Kanadi. Tamkajšnja vlada je namreč povedala, da teh stroškov ne bo poravnala, situacija pa se je z njuno selitvijo v ZDA še bolj zapletla in tudi podražila. Varovanje je bilo ukinjeno in Harry je moral najeti zasebnike, ki naj bi ga stali 4 milijone funtov na leto. Ker tega stroška nista predvidela, sta se po pomoč obrnila k princu Charlesu. Ta se je strinjal, da bo prevzel te stroške, če bosta začela odplačevati dolg do davkoplačevalcev. To sta tudi storila. Na mesec plačujeta 18 tisoč funtov, v ta znesek ni vštet le dolg, ampak tudi stroški vzdrževanja. 

 

Komentarjev 1
  • anica00 11:39 28.maj 2020.

    Lahko jim pomaga SLO. Če dlje so naši jraljkralji