Na zavrzite avokadove koščice

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Meso avokada je zdravo, polno vitaminov, mineralov in nenasičenih maščobnih kislin. To vemo že dalj časa. Mnogi pa ne vedo, da je zdrava tudi avokadova koščica.
Oglej si celoten članek

Tudi koščica namreč vsebuje hranilne snovi, zato je ne zavrzite, piše Focus.

1. Krepi imunski sistem
Snovi v koščici avokada lajšajo simptome bolezni in odpravljajo vnetja. Aminokisline v koščici zmanjšujejo raven holesterola, antioksidanti in flavonoli pa ščitijo pred virusi in bakterijami ter preprečujejo bolezni prebavil.

Najprej koščico olupite, nato pa jo nastrgajte ali narežite na majhne koščke ter jo dodajte obroku, na primer v solato, otrobe ali smoothie. Koščico lahko prej tudi popražite.

2. Čaj za hujšanje
Nastrgano koščico prelijte z vročo vodo. Čaj, poln aminokislin, bo pomagal pri topljenju maščobnih blazinic.

3. Pasta za kožo in lase
Zaradi aminokislin koščica pozitivno vpliva tudi na kolagen v koži. Nastrgano koščico prelijte z nekaj vode in pasto nanesite na kožo. Tako se boste znebili aken. Iz koščice si lahko naredite tudi masko za lase, in sicer tako, da nastrgani koščici dodate kokosovo ali ricinusovo olje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.