Načrtovali vojsko govorečih psov

Foto: Žurnal24 Nacisti so upali, da jim bodo govoreči psi pomagali poraziti sovražnike. (Foto:
Med 2. svetovno vojno naj bi nacisti hoteli ustvariti vojsko govorečih psov, ki bi jim pomagala na poti do zmage. Do te ugotovitve je prišel znanstvenik z britanske univerze Cardiff University.
Oglej si celoten članek

Nacisti so hoteli vzrediti vojsko psov, ki bi znali brati, govoriti in črkovati, je pokazala raziskava znanstvenika Jana Bondesona z britanske univerze Cardiff University. Bondeson je to neverjetno zgodbo odkril med raziskovanjem za svojo knjigo Amazing Dogs: A Cabinet of Canine Curiosities (Neverjetni psi: Kabinet pasje radovednosti).

 

Po njegovih ugotovitvah je Adolf Hitler v človekovem najboljšem prijatelju videl nasprotnikovega najhujšega sovražnika, ki bi mu z nekaj šole lahko pomagal na poti do zmage. Nacisti so zato ustanovili prav posebne pasje šole, kjer so kosmatinci pilili svoj talent. Pasje rekrute so učili govoriti, s tačkami tapkati različne signale, en pes pa naj bi celo znal reči Mein Führer.

 

Britanski časnik The Daily Telegraph poroča, da se je pasja šola imenovala Tier-Sprechschule (govorna šola za ljubljenčke) in naj bi bila ustanovljena leta 1930, odprta pa naj bi bila do konca 2. svetovne vojne.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.