Magazin > Bizarno
21 ogledov

Načrtovali vojsko govorečih psov

Nacisti so upali, da jim bodo govoreči psi pomagali poraziti sovražnike. (Foto: Žurnal24 main
Med 2. svetovno vojno naj bi nacisti hoteli ustvariti vojsko govorečih psov, ki bi jim pomagala na poti do zmage. Do te ugotovitve je prišel znanstvenik z britanske univerze Cardiff University.

Nacisti so hoteli vzrediti vojsko psov, ki bi znali brati, govoriti in črkovati, je pokazala raziskava znanstvenika Jana Bondesona z britanske univerze Cardiff University. Bondeson je to neverjetno zgodbo odkril med raziskovanjem za svojo knjigo Amazing Dogs: A Cabinet of Canine Curiosities (Neverjetni psi: Kabinet pasje radovednosti).

 

Po njegovih ugotovitvah je Adolf Hitler v človekovem najboljšem prijatelju videl nasprotnikovega najhujšega sovražnika, ki bi mu z nekaj šole lahko pomagal na poti do zmage. Nacisti so zato ustanovili prav posebne pasje šole, kjer so kosmatinci pilili svoj talent. Pasje rekrute so učili govoriti, s tačkami tapkati različne signale, en pes pa naj bi celo znal reči Mein Führer.

 

Britanski časnik The Daily Telegraph poroča, da se je pasja šola imenovala Tier-Sprechschule (govorna šola za ljubljenčke) in naj bi bila ustanovljena leta 1930, odprta pa naj bi bila do konca 2. svetovne vojne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.