Načrtujte delovne aktivnosti

Foto: Žurnal24 main Pred začetkom dela si napišite spisek nalog in opravil.
Načrtovanje delovnih aktivnosti vam bo pomagalo pri organiziranju poslovnih procesov do te mere, da boste v službo hodili z nasmehom.
Oglej si celoten članek

Urnik - osnova organiziranega delovanja
Pred začetkom dela si napišite spisek nalog in opravil, ki jih razvrstite po pomembnosti. Za vsako opravilo napišite, ob kateri uri ga boste opravili. Če katero izmed nalog opravite hitreje ali pa vam katera izmed obveznosti odpade, v tem času postorite katero izmed manjših nalog, ki ste si jih pustili za konec dneva. Ko nalogo opravite, jo na seznamu prečrtajte. Po prvem tednu organizacije vam bo že popolnoma jasno, koliko časa v resnici potrebujete za kakšno aktivnost. Če ste se pri načrtovanju ušteli, si to vzemite kot izziv in priredite urnik do te mere, da bo popolnoma ustrezal vašim delovnim procesom.

Najprej opravite neprijetne naloge
Najprimernejši čas za opravljanje nalog, ki bi se jim najraje izognili, je jutro, ko ste še spočiti in polni delovnega elana. Če je takih nalog več, razmislite, ali mogoče delo, ki ga opravljate, ni pravo za vas.

Urejen delovni prostor je nuja
Neurejen delovni prostor vam odvzame dragocene minute, ki bi jih lahko porabili za kakšno drugo aktivnost. Vsak dan ob zaključku delovnega dneva si vzemite čas in si uredite delovno okolje. Tako boste jutro začeli, brez nepotrebnega urejanja in s tem povezane slabe volje. Neurejeni kupi nepotrebne navlake pa so navadno tudi vzrok za slabo voljo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.