Nagnusne obleke sedaj v Sloveniji

Foto: Bioalloy vinska obleka Foto: Bioalloy vinska obleka Foto: Bioalloy vinska obleka Foto: Bioalloy vinska obleka Foto: Bioalloy vinska obleka
Si predstavljate tkanino, ki raste kar sama od sebe, in oblačilo brez enega samega šiva? Umetnost ne pozna meja, zato tudi moda, ki se začne s kozarcem vina, ne bi smela biti nič nenavadnega.
Oglej si celoten članek

Futurizem se že nekaj časa vriva tudi v modni svet, zdaj pa je prišel tudi do nas. Na festivalu sodobne umetnosti Art Staya na Ptuju so na ogled fotografije oblačil, ki so narejena s pomočjo vinskih bakterij, postopek izdelave pa je predstavljen tudi z videoprojekcijo.

Kot je za STA povedal vodja festivala Jernej Forbici, gre za umetnost na podlagi bioznanosti, ki predstavlja "novo nišo" v umetniškem ustvarjanju in se v svetu šele razvija. Med vodilnimi na tem področju je kolektiv Bioalloy, s katerim sodeluje tudi avstralska umetnica Donna Franklin, ki z združitvijo umetnosti in znanosti ter z malo iznajdljivosti oblikuje oblačila, narejena brez enega samega vboda in šiva.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.