Magazin > Lepota & telo
22 ogledov

Nagnusne obleke sedaj v Sloveniji

vinska obleka
1/5
Bioalloy
Si predstavljate tkanino, ki raste kar sama od sebe, in oblačilo brez enega samega šiva? Umetnost ne pozna meja, zato tudi moda, ki se začne s kozarcem vina, ne bi smela biti nič nenavadnega.

Futurizem se že nekaj časa vriva tudi v modni svet, zdaj pa je prišel tudi do nas. Na festivalu sodobne umetnosti Art Staya na Ptuju so na ogled fotografije oblačil, ki so narejena s pomočjo vinskih bakterij, postopek izdelave pa je predstavljen tudi z videoprojekcijo.

Kot je za STA povedal vodja festivala Jernej Forbici, gre za umetnost na podlagi bioznanosti, ki predstavlja "novo nišo" v umetniškem ustvarjanju in se v svetu šele razvija. Med vodilnimi na tem področju je kolektiv Bioalloy, s katerim sodeluje tudi avstralska umetnica Donna Franklin, ki z združitvijo umetnosti in znanosti ter z malo iznajdljivosti oblikuje oblačila, narejena brez enega samega vboda in šiva.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.