Nagrade bafta za videoigrice 2010

Foto: Žurnal24 Na podelitvi je bilo tudi mnogo zvezdnikov, med njimi tudi igralec Jeff Bridges Foto: Žurnal24 britanska igralka Carey Mulligan Foto: Žurnal24 francoska igralka Marion Cotillard Foto: Žurnal24 main igralec Kevin Spacey Foto: Žurnal24 igralka Hailee Steinfeld Foto: Žurnal24 igralke Wendie Malick, Jane Leeves in Valerie Bertinelli Foto: Žurnal24 britanski igralec Vinnie Jones Foto: Žurnal24 igralka Rosario Dawson Foto: Žurnal24 britanski režiser Ridley Scott in igralka Giannina Facio Foto: Reuters igralka Dakota Fanning Foto: Žurnal24 producent Nigel Lythgoe Foto: Žurnal24 igralka Olivia Wilde Foto: Žurnal24 igralki Jane Lynch in Betty White
Podeljene so bile britanske filmske nagrade bafta za videoigrice 2010. Najboljša igrica 2009 je postala Batman: Arkham Asylum, največ nagrad pa je prejela Uncharted 2.
Oglej si celoten članek

V Londonu so včeraj zvečer podelili britanske filmske nagrade bafta za videoigre 2010. Največ jih je prejela Uncharted 2, za najboljšo igrico 2009 pa je bila izbrana Batman: Arkham Asylum.

 

Čeprav Uncharted 2 ni bil kronan z zmagovalno titulo najboljše igrice, je dobil štiri druge nagrade, vključno za najboljšo akcijo in zgodbo. Drugi opazni zmagovalci so: Flower (za umetniške dosežke), LittleBigPlanet PSP (najboljša ročna igrica) in Wii Sports Resort (najboljša družinska igrica).

 

Eno izmed nagrad podelijo tudi igralci. Pričakovano je titulo osvojila Call of Duty: Modern Warfare 2, ki je s svojo prodajo lani postala najbolj prodajana igrica vseh časov.

Bafta je predstavila tudi nagrado za življenjske dosežke legendarnemu ustvarjalcu videoigric Shigeruju Miyamotu, možu, ki stoji za igricami Super Mario, Donkey Kong, The Legend of Zelda in mnogimi drugimi.

Bafta nagrade priznavajo "umetniške, ustvarjalne in tehnične inovacije v videoigricah". Te nagrade bafta podeljuje od leta 1998, čeprav je to postal poseben dogodek šele leta 2004.

Podelitve so se udeležili tudi številni znani obrazi, ki si jih lahko ogledate v zavihku galerija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.