Magazin > Film & Glasba & TV
49 ogledov

Nagrade bafta za videoigrice 2010

Na podelitvi je bilo tudi mnogo zvezdnikov, med njimi tudi igralec Jeff Bridges
1/13
Žurnal24 main
Podeljene so bile britanske filmske nagrade bafta za videoigrice 2010. Najboljša igrica 2009 je postala Batman: Arkham Asylum, največ nagrad pa je prejela Uncharted 2.

V Londonu so včeraj zvečer podelili britanske filmske nagrade bafta za videoigre 2010. Največ jih je prejela Uncharted 2, za najboljšo igrico 2009 pa je bila izbrana Batman: Arkham Asylum.

 

Čeprav Uncharted 2 ni bil kronan z zmagovalno titulo najboljše igrice, je dobil štiri druge nagrade, vključno za najboljšo akcijo in zgodbo. Drugi opazni zmagovalci so: Flower (za umetniške dosežke), LittleBigPlanet PSP (najboljša ročna igrica) in Wii Sports Resort (najboljša družinska igrica).

 

Eno izmed nagrad podelijo tudi igralci. Pričakovano je titulo osvojila Call of Duty: Modern Warfare 2, ki je s svojo prodajo lani postala najbolj prodajana igrica vseh časov.

Bafta je predstavila tudi nagrado za življenjske dosežke legendarnemu ustvarjalcu videoigric Shigeruju Miyamotu, možu, ki stoji za igricami Super Mario, Donkey Kong, The Legend of Zelda in mnogimi drugimi.

Bafta nagrade priznavajo "umetniške, ustvarjalne in tehnične inovacije v videoigricah". Te nagrade bafta podeljuje od leta 1998, čeprav je to postal poseben dogodek šele leta 2004.

Podelitve so se udeležili tudi številni znani obrazi, ki si jih lahko ogledate v zavihku galerija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.