Naj destinacije za počitniško debelost

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Tehtnica, tehtnica, povej, katera dežela obljublja "počitniško debelost"? Britanci so naredili miniraziskavo o tem, kje se na počitnicah najbolj poredijo. Na neslavnem vrhu ni nobenega presenečenja.
Oglej si celoten članek

Uživanje v hrani je na dopustu za mnoge med pomembnejšimi aktivnostmi. A gre za aktivnost, ki pusti posledice. In gre za hrano, ki ni vedno slastna in zdrava. Britanci (anketirali so dobrih dva tisoč Britancev) se najbolj zredijo na počitnicah v ZDA – v povprečju se domov vrnejo štiri kile težji. "ZDA so zaradi velikanskih porcij in 'vse, kar lahko poješ' restavracij za obseg pasu najslabša počitniška izbira," pravijo avtorji raziskavice. ZDA so za petami počitnice na enem od karibskih otokov, ki so se na "zemljevidu počitniške debelosti" znašli predvsem po zaslugi "all inclusive" hotelov, kjer se Britanci v povprečju zredijo za dobre tri kile in pol.

Krive velike porcije

Sledita Francija in Italija, ki slovita po neverjetni hrani. Iz Francije se Otočani vrnejo približno tri kile in pol težji, po vrnitvi iz Italije pa le malo manj. Peterico zaključije Grčija, še ena sredozemska dežela, ki očara s hrano, malo manj pa s slabimi tremi kilami in pol pribitka. Sledijo Velika Britanija, Španija in Portugalska – zadnji dve sta krivi za tri dodatne kilograme. Anketiranci so za počitniške dodatne kilograme okrivili velike porcije in poležavanje, nedolžen pa ni niti alkohol. Večina počitnikarjev na srečo svoj novi stas opazi šele po vrnitvi domov, petina pa že na dopustu med gledanjem svojih fotografij.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.