Magazin
4 ogledov

Naj destinacije za počitniško debelost

restavracija, ZDA Shutterstock
Tehtnica, tehtnica, povej, katera dežela obljublja "počitniško debelost"? Britanci so naredili miniraziskavo o tem, kje se na počitnicah najbolj poredijo. Na neslavnem vrhu ni nobenega presenečenja.

Uživanje v hrani je na dopustu za mnoge med pomembnejšimi aktivnostmi. A gre za aktivnost, ki pusti posledice. In gre za hrano, ki ni vedno slastna in zdrava. Britanci (anketirali so dobrih dva tisoč Britancev) se najbolj zredijo na počitnicah v ZDA – v povprečju se domov vrnejo štiri kile težji. "ZDA so zaradi velikanskih porcij in 'vse, kar lahko poješ' restavracij za obseg pasu najslabša počitniška izbira," pravijo avtorji raziskavice. ZDA so za petami počitnice na enem od karibskih otokov, ki so se na "zemljevidu počitniške debelosti" znašli predvsem po zaslugi "all inclusive" hotelov, kjer se Britanci v povprečju zredijo za dobre tri kile in pol.

Krive velike porcije

Sledita Francija in Italija, ki slovita po neverjetni hrani. Iz Francije se Otočani vrnejo približno tri kile in pol težji, po vrnitvi iz Italije pa le malo manj. Peterico zaključije Grčija, še ena sredozemska dežela, ki očara s hrano, malo manj pa s slabimi tremi kilami in pol pribitka. Sledijo Velika Britanija, Španija in Portugalska – zadnji dve sta krivi za tri dodatne kilograme. Anketiranci so za počitniške dodatne kilograme okrivili velike porcije in poležavanje, nedolžen pa ni niti alkohol. Večina počitnikarjev na srečo svoj novi stas opazi šele po vrnitvi domov, petina pa že na dopustu med gledanjem svojih fotografij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice