Najbolj nezdrav obrok v ZDA

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Statistika opozarja, da so Američani vsako leto debeljši, najbolj skrb vzbujajoča pa je debelost med otroki in najstniki. A že pogled na meni ameriških verig s hitro hrano pove vse. Z nekaj evri ne kupite le kalorijske bombe, ampak kalorijsko superbombo!
Oglej si celoten članek

Neprofitni Center za znanost v interesu javnosti (The Center for Science in the Public Interest, CSPI), ki ima sedež v Washingtonu, je objavil seznam restavracij z najbolj nezdravimi jedmi, glavni kriteriji za nezdravost pa so bile kalorije, maščobe in soli. Neslavni zmagovalec, ki naj bi "največ prispeval k debelosti, srčnim boleznim in visokemu krvnemu tlaku", nastaja v verigi Denny's. Njegovo ime je Fried Cheese Melt (nekakšen ocvrt topljeni sir), skupaj z ocvrtim krompirčkom pa sta "vredna" kar 1.260 kilokalorij,  in samo slabe tri evre.

Ocvrto, ocvrto

Kaj se skriva v zmagovalni jedi? Gre za štiri ocvrte paličke mocarele, stisnjene med "topljeni ameriški sir" in dve rezini kruha za toast. Dodajte še skledico marinara omake in porcijo ocvrtega krompirčka in to je to! Nutricionisti dodajajo, da je največja težava to, da "so takšni obroki postali nekaj popolnoma normalnega". Za popoln nutricionistični potop pa veliko jedcev najbolj nezdrav ameriški obrok poplakne še z vsaj pol litra sladke gazirane pijače.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 22:59 10. Avgust 2011.

    ...za razliko od tradicionalnega slovenskega kosila; goveje zupce, ocvrtega piscanca in pecenke z rizem in restanim krompirjem, ki z gibanico …

  • 22:20 10. Avgust 2011.

    Em tehnično gledano bi morali napisati, kilo kalorij ali ne (kcal)?<br /><br />1260 kalorij sta približno 2 tik tak bonbona.

  • 21:54 10. Avgust 2011.

    Najbolj žalostno pri vsej stvari tehle špehovk,je to,da se tak način prehrane na tiho vsiljuje tut nam in našim otrokom.Kam …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.