Magazin > Lepota & telo
30 ogledov

Najbolj nezdrav obrok v ZDA

fried cheese melt, Denny's Facebook
Statistika opozarja, da so Američani vsako leto debeljši, najbolj skrb vzbujajoča pa je debelost med otroki in najstniki. A že pogled na meni ameriških verig s hitro hrano pove vse. Z nekaj evri ne kupite le kalorijske bombe, ampak kalorijsko superbombo!

Neprofitni Center za znanost v interesu javnosti (The Center for Science in the Public Interest, CSPI), ki ima sedež v Washingtonu, je objavil seznam restavracij z najbolj nezdravimi jedmi, glavni kriteriji za nezdravost pa so bile kalorije, maščobe in soli. Neslavni zmagovalec, ki naj bi "največ prispeval k debelosti, srčnim boleznim in visokemu krvnemu tlaku", nastaja v verigi Denny's. Njegovo ime je Fried Cheese Melt (nekakšen ocvrt topljeni sir), skupaj z ocvrtim krompirčkom pa sta "vredna" kar 1.260 kilokalorij,  in samo slabe tri evre.

Ocvrto, ocvrto

Kaj se skriva v zmagovalni jedi? Gre za štiri ocvrte paličke mocarele, stisnjene med "topljeni ameriški sir" in dve rezini kruha za toast. Dodajte še skledico marinara omake in porcijo ocvrtega krompirčka in to je to! Nutricionisti dodajajo, da je največja težava to, da "so takšni obroki postali nekaj popolnoma normalnega". Za popoln nutricionistični potop pa veliko jedcev najbolj nezdrav ameriški obrok poplakne še z vsaj pol litra sladke gazirane pijače.

Komentarjev 4
  • McClain 22:59 10.avgust 2011.

    ...za razliko od tradicionalnega slovenskega kosila; goveje zupce, ocvrtega piscanca in pecenke z rizem in restanim krompirjem, ki z gibanico na koncu nanese lena 0,22 kalorij:-)

  • R1789 22:20 10.avgust 2011.

    Em tehnično gledano bi morali napisati, kilo kalorij ali ne (kcal)?1260 kalorij sta približno 2 tik tak bonbona.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 21:54 10.avgust 2011.

    Najbolj žalostno pri vsej stvari tehle špehovk,je to,da se tak način prehrane na tiho vsiljuje tut nam in našim otrokom.Kam pa to pelje si pa poglejte rezultat v Hamburgerlandu in 80% degeneriranih ljudi prizadetih od špeha !