Najdražja je Obalno-kraška regija

Foto: Slovenija 16.01.2009, koper, obala, foto barbara milavec
Foto: Slovenija 16.01.2009, koper, obala, foto barbara milavec
Lani so turisti najdražje plačali hotelsko namestitev v Obalno-kraški regiji.
Oglej si celoten članek

Trivago je opravil raziskavo, kje v Sloveniji je bilo lani treba največ in kje najmanj odšteti za spanec v hotelski sobi. V povprečju je bilo treba za nočitev v standardni dvoposteljni sobi odšteti 104 evre, kar je evro manj kot leta 2013 in sedem evrov manj kot leta 2012. 

Najdražje so bile lani nočitve v Obalno-kraški regiji. Povprečna nočitev je znašala 140 evrov za nočitev v standardni dvoposteljni sobi. Najcenejšo nočitev pa ste dobili v Goriški regiji, kjer bilo treba odšteti 83 evrov. 

Portorož je med mesti na vrhu lestvice. Za hotelsko sobo v največjem slovenskem obalnem mestu je bilo treba v povprečju odšteti 164 evrov. Takoj za Portorožem se je znašla Rogaška Slatina, kjer je bilo v povprečju treba odšteti 150 evrov, najceneje pa ste sobo lahko dobili v Novi Gorici. 

Cene so nihale tudi glede na letni čas. V Ljubljani so bile najvišje cene septembra, ko je nočitev v standardni dvoposteljni sobi povprečno znašala 106 evrov, medtem ko je letno povprečje v Ljubljani znašalo 94 evrov. 

V Mariboru se je najdražje spalo januarja, ko je bilo v povprečju treba odšteti 99 evrov. Letno povprečje pa je bilo 86 evrov. 

Bled in Bohinj sta zavzela mesti na sredini lestvice. Za spanje v standardni dvoposteljni sobi je bilo na Bledu treba odšteti 97 evrov, v Bohinju pa 84 evrov. Najgloblje je bilo za spanje v hotelu na omenjenih dveh destinacijah v denarnico julija in avgusta. Takrat se je cena gibala med 100 in 116 evri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.