Magazin > Odnosi in prosti čas
36 ogledov

Najdražja je Obalno-kraška regija

Slovenija 16.01.2009, koper, obala, foto barbara milavec Slovenija 16.01.2009, koper, obala, foto barbara milavec
Lani so turisti najdražje plačali hotelsko namestitev v Obalno-kraški regiji.

Trivago je opravil raziskavo, kje v Sloveniji je bilo lani treba največ in kje najmanj odšteti za spanec v hotelski sobi. V povprečju je bilo treba za nočitev v standardni dvoposteljni sobi odšteti 104 evre, kar je evro manj kot leta 2013 in sedem evrov manj kot leta 2012. 

Najdražje so bile lani nočitve v Obalno-kraški regiji. Povprečna nočitev je znašala 140 evrov za nočitev v standardni dvoposteljni sobi. Najcenejšo nočitev pa ste dobili v Goriški regiji, kjer bilo treba odšteti 83 evrov. 

Portorož je med mesti na vrhu lestvice. Za hotelsko sobo v največjem slovenskem obalnem mestu je bilo treba v povprečju odšteti 164 evrov. Takoj za Portorožem se je znašla Rogaška Slatina, kjer je bilo v povprečju treba odšteti 150 evrov, najceneje pa ste sobo lahko dobili v Novi Gorici. 

Cene so nihale tudi glede na letni čas. V Ljubljani so bile najvišje cene septembra, ko je nočitev v standardni dvoposteljni sobi povprečno znašala 106 evrov, medtem ko je letno povprečje v Ljubljani znašalo 94 evrov. 

V Mariboru se je najdražje spalo januarja, ko je bilo v povprečju treba odšteti 99 evrov. Letno povprečje pa je bilo 86 evrov. 

Bled in Bohinj sta zavzela mesti na sredini lestvice. Za spanje v standardni dvoposteljni sobi je bilo na Bledu treba odšteti 97 evrov, v Bohinju pa 84 evrov. Najgloblje je bilo za spanje v hotelu na omenjenih dveh destinacijah v denarnico julija in avgusta. Takrat se je cena gibala med 100 in 116 evri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.