Najdražje mesto na svetu je ...

Foto: Shutterstock Tokio Foto: Žurnal24 Osaka, Japonska Foto: Shutterstock Sydney Foto: Žurnal24 Melbourne, Avstralija Foto: Shutterstock Oslo (Norveška) Foto: Shutterstock Singapur Foto: Shutterstock Zürich Foto: Shutterstock Pariz Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Tokio je uradno najdražje mesto na svetu. Sledita mu Osaka in Sydney.
Oglej si celoten članek

Economist Intelligence Unit (EIU) dvakrat na leto prek storitve, ki primerja stroške življenja v posameznih državah, določi najdražja in najcenejša mesta na svetu.

Tokio je tako kljub visoki inflaciji, šibkejšemu jenu in vse višjim cenam po vsem svetu postal najdražje mesto. S prvega mesta je izrinil Zürich, ki je padel na zgolj sedmo mesto. Največji skok na lestvici najdražjih je dosegla Avstralija, saj se je Sydney povzpel na tretje mesto, takoj za drugo uvrščeno Osako, Melbourne pa si z Oslom deli četrto mesto. Za skok avstralskih mest med najdražja je po besedah analitikov kriv močan avstralski dolar, ki je v zadnjem letu močno dvignil stroške življenja, kar vse bolj opažajo tudi turisti.

Kje je življenje najcenejše?

Po raziskavi si prvo mesto delita pakistanski Karači in indijski Mumbaj, sledijo jima New Delhi (Indija), Katmandu (Nepal), peto mesto pa si delita Alžir (Alžirija) in Bukarešta (Romunija).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.