Magazin
99 ogledov

Najdražje mesto na svetu je ...

Tokio
1/10
Shutterstock
Tokio je uradno najdražje mesto na svetu. Sledita mu Osaka in Sydney.

Economist Intelligence Unit (EIU) dvakrat na leto prek storitve, ki primerja stroške življenja v posameznih državah, določi najdražja in najcenejša mesta na svetu.

Tokio je tako kljub visoki inflaciji, šibkejšemu jenu in vse višjim cenam po vsem svetu postal najdražje mesto. S prvega mesta je izrinil Zürich, ki je padel na zgolj sedmo mesto. Največji skok na lestvici najdražjih je dosegla Avstralija, saj se je Sydney povzpel na tretje mesto, takoj za drugo uvrščeno Osako, Melbourne pa si z Oslom deli četrto mesto. Za skok avstralskih mest med najdražja je po besedah analitikov kriv močan avstralski dolar, ki je v zadnjem letu močno dvignil stroške življenja, kar vse bolj opažajo tudi turisti.

Kje je življenje najcenejše?

Po raziskavi si prvo mesto delita pakistanski Karači in indijski Mumbaj, sledijo jima New Delhi (Indija), Katmandu (Nepal), peto mesto pa si delita Alžir (Alžirija) in Bukarešta (Romunija).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.