Najgrše mesto v Evropi

Foto: Julien Legrand (charleroiadventure.com)
Foto: Julien Legrand (charleroiadventure.com)
Nicolas Buissart je belgijski turistični vodič, ki si denarce služi na nenavaden način. Turiste popelje na ogled najgršega evropskega mesta.
Oglej si celoten članek

Belgijsko mesto Charleroi je dolgo veljalo za industrijsko središče Evrope. Po letu 1990 pa je bilo lokalno gospodarstvo v zatonu. Začela se je doba velike brezposelnosti, povečala se je stopnja kriminala in nekdaj cvetoče mestece je pristalo na seznamu najbolj nevšečnih mest v Evropi. Lokalni turistični vodič se je odločil, da bo temu naredil konec. Nicolas Buissart turistom ponuja mestni safari, kjer jim s kazanjem porušenih delov mesta prikaže, kako hitro lahko neko mesto propade. 

Kljub nasprotovanju nekaterih mestnih veljakov pa so turisti navdušeni. Nekoč pozabljeno mesto se je tako vnovič vrnilo na turistični zemljevid Evrope.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 16:33 18. April 2012.

    Men se ne zdi - 1. so se Jesenice rehabilitirale in nimajo visoke stopnje kriminala. 2. kljub pobožnim željam in …

  • MK
    15:48 16. April 2012.

    Isto kot Jesenice

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.