Magazin
67 ogledov

Najgrše mesto v Evropi

Charleroi Julien Legrand (charleroiadventure.com)
Nicolas Buissart je belgijski turistični vodič, ki si denarce služi na nenavaden način. Turiste popelje na ogled najgršega evropskega mesta.

Belgijsko mesto Charleroi je dolgo veljalo za industrijsko središče Evrope. Po letu 1990 pa je bilo lokalno gospodarstvo v zatonu. Začela se je doba velike brezposelnosti, povečala se je stopnja kriminala in nekdaj cvetoče mestece je pristalo na seznamu najbolj nevšečnih mest v Evropi. Lokalni turistični vodič se je odločil, da bo temu naredil konec. Nicolas Buissart turistom ponuja mestni safari, kjer jim s kazanjem porušenih delov mesta prikaže, kako hitro lahko neko mesto propade. 

Kljub nasprotovanju nekaterih mestnih veljakov pa so turisti navdušeni. Nekoč pozabljeno mesto se je tako vnovič vrnilo na turistični zemljevid Evrope.

Komentarjev 2
  • NejaS 16:33 18.april 2012.

    Men se ne zdi - 1. so se Jesenice rehabilitirale in nimajo visoke stopnje kriminala. 2. kljub pobožnim željam in obljubam lokalnih politikov v zadnjih 15 letih na Jesenicah skoraj ni turistov (razen v Rovtah). Sicer so pa prav dobro ...prikaži več urejene zadnje čase, čeprav bi kakšna barvna policija dobro dela :) ...

  • MK 15:48 16.april 2012.

    Isto kot Jesenice