Magazin
37 ogledov

15 razlogov za Indijo

Indija
1/15
Shutterstock
Barvit kaos, hupanje avtomobilov, vpitje uličnih prodajalcev, igra okusov in nasmejani ljudje. Vse to je Indija. In to so le nekateri od razlogov, zakaj jo obiskati.

Indija je dežela gostoljubnih ljudi in včasih nepredstavljivih nasprotij. Mestni vrvež Delhija, mesta z 10 milijoni prebivalcev, je prvo, kar doživite, ko stopite z letala. Kulturni šok je velik, popotovanje po tej duhovni deželi pa kar kliče, da vase posrkate vse, kar nudi.

Razvajanje okusov

Na eni strani Himalaja, na drugi morje in prostrane plaže, deževni gozd, bogata kultura in religija z več kot 300 bogov in boginjami. Pa bogata kulinarika, polna izrazitih začimb in okusov, igra barvitih svilnatih tkanin, cingljanje zvončkov in zapeljive dišave kadil. Indija je topla, veličastna, tradicionalna in hkrati moderna, vsekakor dežela kontrastov, ki popotnika ne pusti ravnodušnega.

Palača resnične ljubezni

Med najbolj priljubljenimi postajališči popotnikov je Agra in njen Tadž Mahal, palača, posvečena resnični ljubezni. Pravijo, da je pogled nanjo najlepši ob sončnem vzhodu ali zahodu, ko palačo z izrazitimi muslimanskimi arhitekturnimi detajli poljubijo ognjene sončne barve. Če vas navdušuje barvitost, pa vas bo navdušil tudi Džajpur, poznan kot rožnato mesto na robu puščave, vanj pa zahajajo tudi ljubitelji slonov, dragih kamnov, slikarstva in vsi, ki uživajo v vrvežu pisanih tržnic.

Glamur Bollywooda

Nasprotje revščini predstavlja sijaj Bollywooda, ki popotnike spremlja na skoraj vsakem koraku. Kičasti kostumi, koreografije in živa glasba so odraz indijskega glamurja in šarm filmskega fenomena, ki ga ne gre zamuditi.

Indija je dostopnejša, kot mislite

Obisk znamenitega Tadž Mahala, veličastne utrdbe Agre, Džajpurja, zapuščenega mesta Fatehpur Sikri in raziskovanje mesta nasprotij, Delhija, si lahko privoščite tudi po dostopni ceni. Vas mika? Potem ne zamudite ponudbe, ki jo je za našo Avkcijo pripravila agencija Imperial Travel & Cruise in traja do torka, 10. aprila. Kliknite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.