Magazin
18 ogledov

Sončni zahod opolnoči

Islandija
1/4
Damjan Kočnik
Dežele Skandinavije oziroma nordijske dežele so svet zase, kjer lahko med namakanjem v vrelcih opazujete ledene fjorde, ob čereh iščete njorke ali celo doživite sončni zahod ob polnoči. Idealne počitnice za ljubitelje pohodništva.

K islandskim slapovom

"Spoznati morate izjemne slapove Aldeyjarfoss, Dettifoss in Hafragillsfoss ter raziskati območje Mývatn, kjer je zbrana največja paleta geoloških fenomenov," ljubiteljem počitnic v neokrnjeni naravi Islandije polagajo na dušo v popotniški agenciji LaMa.

Med fjordi in Vikingi

Večina Grenlandije je pokrita z ledom, v osupljivo lepi naravi pa so zagotovo najprivlačnejši fjordi, med katerimi se lahko popeljete z ladjico. Damjan Končnik, organizator ekopotovanj, predlaga še obisk vikinških naselij, mest in osamljenih kmetij.

S šotorom in avtobusom

Švedsko, Finsko in Norveško lahko prepotujete tudi z udobnim avtobusom in šotorom. Kampi so večinoma ob jezerih, rekah ali morju. "To omogoča sprehode v lepi, neokrnjeni naravi, občasno čolnarjenje po mirnih jezerih visoko na severu, ponekod celo kurjenje ognja ob svetlih večerih," pravijo pri agenciji Nasmeh.

Šotor najcenejši

22 dni šotorjenja pri Nasmehu stane 790 evrov, 15-dnevna avantura z Damjanom Končnikom 2.890 evrov, 13 dni trekinga po Islandiji z agencijo LaMa pa 1.790 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.