Magazin
28 ogledov

Dan med levi in zebrami

živalski vrt
1/8
Žurnal24 main
Na krajših družinskih izletih spoznavajte domače in divje živali ter njihove posebnosti.

Pomlad je prebudila tudi življenje v safariparkih, živalskih vrtovih, akvarijih in terarijih. Družine z otroki lahko tako preživite pustolovski dan v katerem od evropskih parkov in živalskih vrtov, kjer boste spoznavali domače in divje živali. Zanimiv dan vas prav gotovo čaka v živalskem vrtu v Ljubljani, zasebnem živalskem vrtu Rožman, Akvariju Piran ter mariborskem Akvariju - terariju.

Pregledali smo tudi ponudbo turističnih agencij, ki organizirajo enodnevne avtobusne izlete med afriške leve, zebre in žirafe, med domače gosi in lisice ter celo med obujene dinozavre in mamute.

Živalski vrt Ljubljana

Fotosafari. V sklopu organiziranih dejavnosti za obiskovalce ljubljanskega živalskega vrta enkrat na mesec pripravljajo sprehod po živalskem vrtu z vodnico fotografinjo, ki vas popelje na poseben ogled in vam hkrati svetuje, kako živali najbolje ujeti v objektiv. Z vodnico boste obiskali tudi dele vrta, kamor obiskovalci sami sicer ne morejo.

Verona - safaripark

Park Natura Viva. Z avtobusom se boste odpravili iz Ljubljane do Verone, kjer boste imeli krajši postanek za ogled mestnih znamenitosti. Izlet boste nadaljevali do safariparka Natura Viva, ki je eden izmed večjih safariparkov v Evropi. Z avtobusom se boste najprej zapeljali med prostoživeče živali, sledil pa bo ogled drugega dela parka, ki je urejen kot živalski vrt. Tam so tudi makete dinozavrov v naravni velikosti. Izlete organizirajo od 31. marca do 2. maja. Otroci do 12. leta so upravičeni do 15-odstotnega popusta.

Živalski vrt Schönbrunn

Na pot z avtobusom se boste podali v zgodnjih jutranjih urah ter mimo Šentilja in Gradca prispeli na Dunaj. Tam si boste najprej ogledali dvorec Schönbrunn – letno rezidenco habsburške monarhije. Dan boste v celoti izkoristili za potepanje po vrtovih palače, sprehodili pa se boste tudi do razgledne ploščati. Za doplačilo lahko popoldan preživite tudi v enem izmed starejših in hkrati čudovitih živalskih vrtov. Zvečer bo na vrsti še krajši ogled dunajskih znamenitosti. Izleti so enkrat na mesec od aprila do oktobra. Obisk muzejev in živalskega vrta je treba doplačati – od štiri do 11 evrov.

Park dinozavrov Styrassic park in grad Herberstein

V jutranjih urah se boste odpravili do Bad Gleichenberga, kjer je park dinozavrov Styrassic Park. V njem stojijo makete dinozavrov v naravni velikosti – predstavljenih je več kot 70 vrst dinozavrov, mamuti in celo neandertalec. Izlet boste nadaljevali do več kot 800 let starega gradu Herberstein, nato pa v živalski park, v katerem domuje več kot 600 živali. Izleti potekajo od 28. aprila do 6. oktobra. V ceno so zajete tudi vse vstopnine ter ogledi parkov in gradu.

Mariborski Akvarij - terarij

Ribe, plazilci in dvoživke. Mariborski Akvarij - terarij je pravi vodni svet v malem: 39 velikih akvarijev posnema rečna, jezerska in morska okolja z vseh koncev sveta, v njih pa plava kar 120 vrst rib. V terarijskem delu vas bo navdušilo več kot sto vrst plazilcev, dvoživk in žuželk. Akvarij - terarij je čez teden odprt od 8. do 19. ure, ob koncih tedna pa med 9. in 12. ter 14. in 19. uro.

Živalski vrt Rožman

Prvi zasebni živalski vrt. Na Vrzdencu, v majhnem kraju zraven Horjula pri Vrhniki, je prvi zasebni živalski vrt v Sloveniji. Na enem hektarju prebiva več kot 50 živali več kot 20 vrst. Park je odprt vsak dan od 10. ure, v spomladanskih mesecih do 16. oziroma 18. ure, v poletnih pa do 20. ure.

Akvarij Piran

Morski pes, morene in korale. Akvarij Piran je bil ustanovljen leta 1964, danes pa zajema več kot 60 kubičnih metrov bazenov, v katerih živi več kot 60 vrst rib in 120 vrst nevretenčarjev. Za otroke so zagotovo naj-
vznemirljivejši morski pes, morene, velike rakovice in korale.
Akvarij je odprt vsak dan od 9. do 19. ure, poleti do 22. ure.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.