Magazin
43 ogledov

Po kulinarični užitek na Kras

Kras Shutterstock
Izlet tedna. V Sežani in bližnji okolici bo to nedeljo poskrbljeno za zabavo.

Ta konec tedna bo na Krasu v znamenju sežanskega Malega kraškega maratona, a če niste privrženec teka, se boste lahko udeležili še vrste drugih športnih in kulturnih dejavnosti, večinoma na prostem. Za utrujene, lačne in žejne bo poskrbela posebna kulinarična prireditev Tržnica kraških dobrot.

Pohod in tekma hitre hoje

Med športnimi prireditvami je silno zanimiv že 13. pohod po poti Srečka Kosovela iz Sežane v Tomaj, ki bo v nedeljo. Na pot boste krenili ob 11.15 iz Sežane, iz Tomaja pa bo na izhodiščno točko organiziran brezplačen avtobusni prevoz. Če je v vas kaj tekmovalnega duha, pa se lahko prijavite na tekmo v hitri hoji na 900, 1.200 in 3.000 metrov, ki je del spremljevalnega programa Malega kraškega maratona. Prijavnino, ki je pet evrov za mladince in 15 za člane, lahko poravnate kar na startu. Tekmovanje bo na sežanskem stadionu z začetkom ob 11.30.

Pesnikova domačija

Če si boste poleg ali namesto športnega udejstvovanja zaželeli nekaj kulturnega, lahko v Tomaju obiščete tudi Kosovelovo domačijo. Za ogled se je treba predhodno dogovoriti z gospo Dragico Sosič, ki je dosegljiva na telefonski številki 05/764 21 08. Pesnika lahko pobližje spoznate tudi z obiskom njegove spominske sobe v Sežani.

Dobrote kraške tržnice

Kulinarično ponudbo bo jutri od 9. do 16. ure obogatila kraška tržnica, na kateri boste lahko pokusili vrhunska kraška vina, domače žgane pijače, kraške sire in suhe mesnine, kraški med, domače marmelade, kraška zelišča in prava domača brkinska jabolka, tam pa bodo tudi doma izdelana dišeča mila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.