Najslabši čas za večerjo je ...

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Po večerji se nikar takoj ne odpravite v posteljo. S tem namreč tveganje za možgansko kap povečate za kar 66 odstotkov.
Oglej si celoten članek

Preden se po večerji odpravite v posteljo, počakajte vsaj eno uro, svetujejo strokovnjaki z grške medicinske univerze, ki so v raziskavo vključili 500 prostovoljcev. Od tega jih je polovica že doživela možgansko kap, druga polovica pa jih je trpela zaradi akutnega koronarnega sindroma – pogoste bolezni srca in ožilja.

Sodelujoče so razdelili v dve skupini. Tisti, ki so bili v prvi, so se v posteljo odpravili eno uro po večerji, predstavniki druge skupine pa so se v posteljo odpravili takoj po večerji. S spremljanjem zdravstvenega stanja so raziskovalci ugotovili, da so imeli tisti, ki so se v posteljo odpravili takoj po večerji, kar 66 odstotkov več možnosti za pojav možganske kapi. Strokovnjaki dodajajo, da spanje takoj po obroku sproži tudi refluks, ki prav tako predstavlja dejavnik tveganja za možgansko kap.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 20:47 21. Januar 2014.

    ja ce cele dneve sedis je tako ja, ce si pa sportnik al pa se vsaj malo gibas je dobro …

  • 20:33 21. Januar 2014.

    Večerjo je najbolje zvečer sploh izpustiti oz. pojesti čisto nekaj malega, kak jogurt, sadež,...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.