Najstnice skupinsko zanosile

Foto: Žurnal24 Najstnice so se odločile za nenavaden skupen projekt.
Najstniške muhe ne poznajo meja. Na neki ameriški srednji šoli se je skupina najstnic odločila, da bodo skupinsko zanosile in skupaj vzgajale otroke.
Oglej si celoten članek

Vodstvo ameriške srednje šole v mestu Glouchester s 30.000 prebivalci v zvezni državi Massachusetts je na začetku leta presenetila statistika, da je nosečih srednješolk štirikrat več, kot je bilo dosedanje povprečje. Preiskava je pokazala, da se je najmanj 17 deklet, mlajših od 16 let, lani dogovorilo, da bodo imele otroke.

Nosečnost v teh letih je navadno nezaželena oziroma se zgodi zaradi neprevidnosti pri spolnih odnosih, srednješolke iz Glouchesterja pa so ubrale drugačno pot. Dogovorile so se, da bodo zanosile in potem skupaj vzgajale svoje otroke.

Šolska preiskava je pokazala, da dekleta niso bila preveč izbirčna glede bodočih očetov. Eden med njimi je tudi 24-letni brezdomec. Na šoli v sicer zelo katoliški skupnosti zdaj razmišljajo, ali morda ne bi bilo pametno dijakom deliti kontracepcijska sredstva. Odločitve o tem še niso sprejeli.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.