Magazin > Bizarno
44 ogledov

Najstnice skupinsko zanosile

Najstnice so se odločile za nenavaden skupen projekt. Žurnal24 main
Najstniške muhe ne poznajo meja. Na neki ameriški srednji šoli se je skupina najstnic odločila, da bodo skupinsko zanosile in skupaj vzgajale otroke.

Vodstvo ameriške srednje šole v mestu Glouchester s 30.000 prebivalci v zvezni državi Massachusetts je na začetku leta presenetila statistika, da je nosečih srednješolk štirikrat več, kot je bilo dosedanje povprečje. Preiskava je pokazala, da se je najmanj 17 deklet, mlajših od 16 let, lani dogovorilo, da bodo imele otroke.

Nosečnost v teh letih je navadno nezaželena oziroma se zgodi zaradi neprevidnosti pri spolnih odnosih, srednješolke iz Glouchesterja pa so ubrale drugačno pot. Dogovorile so se, da bodo zanosile in potem skupaj vzgajale svoje otroke.

Šolska preiskava je pokazala, da dekleta niso bila preveč izbirčna glede bodočih očetov. Eden med njimi je tudi 24-letni brezdomec. Na šoli v sicer zelo katoliški skupnosti zdaj razmišljajo, ali morda ne bi bilo pametno dijakom deliti kontracepcijska sredstva. Odločitve o tem še niso sprejeli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.