Naličite se kot Bondovo dekle

Foto: EPA
Foto: EPA
Kinodvorane polni težko pričakovani film o Jamesu Bondu Skyfall, tokratno Bondovo dekle pa je Francozinja Bérénice Marlohe. Skrivnosti, kako do filmskega videza, je z nami delila jvizažistka Maja Vučina.
Oglej si celoten članek

Pripravite obraz

Obraz očistite, namažite z vlažilno kremo (ta korak lahko tudi izpustite, odvisno od tipa kože), s korektorjem prekrijte majhne nepravilnosti in napudrajte.

Dve barvi senčila

Za tak videz potrebujete dve barvi senčila: temno sivo mat in črno. Najprej nanesite temno sivo na veko do očesne gube in jo lepo zabrišite navzgor. Hkrati senčilo povlecite v zunanji rob očesa, in sicer v obliko trikotnika, da je videti, kot da imate subtilne mačje oči.

Zabrišite s čopičem

Potem vzemite črno senčilo in ga nanesite čisto ob robu zgornjih trepalnic, kot bi s črtalom delali črto. Čisto malo črne barve nanesite še v zunanji predel “trikotnika” in zabrišite znova navzgor (najboljši za to je poševni čopič), da dobite dramatičen videz, pri čemer še vedno prevladuje siva mat barva. Manjkata le še črna barvica v notranjosti očesa (spodnja in zgornja vodna linija) ter črna maskara. Nanesite jo na debelo od šest- do osemkrat.

Zmešajte svoj odtenek

Glavna zanimivost tega videza so ustnice. Naj bodo vidne in mamljive na pogled. Pravšnja barva je vinsko rdeča, ki deluje skoraj malo vijoličasto. Ustnice najprej očrtajte s svinčnikom za ustnice (temno rdeče ali vijoličaste barve), nato dodajte šminko v izbrani barvi. Če točno tega odtenka ni na voljo, ga lahko naredite. Zmešajte rjavo in rdečo, po želji dodajte malo vijolične barve (za piko na i lahko dodate tudi vijoličasto senčilo).

Nežno in previdno

Na koncu še lička. Če nimate senčila v kamnu ali prahu, uporabite kar odtenek šminke, ki jo imate na ustnicah. Nanesite na lica, s premikanjem prstov navzgor (proti ušesu) nežno in previdno ogrejte izdelek ter tako zabrišite ostre linije nanosa in ustvarite lepa lica. Samo še pomežik in Bondovo dekle je pripravljeno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.