Magazin > Lepota & telo
20 ogledov

Naličite se kot Bondovo dekle

Bérénice Marlohe EPA
Kinodvorane polni težko pričakovani film o Jamesu Bondu Skyfall, tokratno Bondovo dekle pa je Francozinja Bérénice Marlohe. Skrivnosti, kako do filmskega videza, je z nami delila jvizažistka Maja Vučina.

Pripravite obraz

Obraz očistite, namažite z vlažilno kremo (ta korak lahko tudi izpustite, odvisno od tipa kože), s korektorjem prekrijte majhne nepravilnosti in napudrajte.

Dve barvi senčila

Za tak videz potrebujete dve barvi senčila: temno sivo mat in črno. Najprej nanesite temno sivo na veko do očesne gube in jo lepo zabrišite navzgor. Hkrati senčilo povlecite v zunanji rob očesa, in sicer v obliko trikotnika, da je videti, kot da imate subtilne mačje oči.

Zabrišite s čopičem

Potem vzemite črno senčilo in ga nanesite čisto ob robu zgornjih trepalnic, kot bi s črtalom delali črto. Čisto malo črne barve nanesite še v zunanji predel “trikotnika” in zabrišite znova navzgor (najboljši za to je poševni čopič), da dobite dramatičen videz, pri čemer še vedno prevladuje siva mat barva. Manjkata le še črna barvica v notranjosti očesa (spodnja in zgornja vodna linija) ter črna maskara. Nanesite jo na debelo od šest- do osemkrat.

Zmešajte svoj odtenek

Glavna zanimivost tega videza so ustnice. Naj bodo vidne in mamljive na pogled. Pravšnja barva je vinsko rdeča, ki deluje skoraj malo vijoličasto. Ustnice najprej očrtajte s svinčnikom za ustnice (temno rdeče ali vijoličaste barve), nato dodajte šminko v izbrani barvi. Če točno tega odtenka ni na voljo, ga lahko naredite. Zmešajte rjavo in rdečo, po želji dodajte malo vijolične barve (za piko na i lahko dodate tudi vijoličasto senčilo).

Nežno in previdno

Na koncu še lička. Če nimate senčila v kamnu ali prahu, uporabite kar odtenek šminke, ki jo imate na ustnicah. Nanesite na lica, s premikanjem prstov navzgor (proti ušesu) nežno in previdno ogrejte izdelek ter tako zabrišite ostre linije nanosa in ustvarite lepa lica. Samo še pomežik in Bondovo dekle je pripravljeno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.