Namig, da bo kava bolj zdrava

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Če ste na dieti ali če se trudite jesti in piti karseda zdravo ter na dan spijete vsaj eno ali dve skodelici kave ali čaja, potem pozornost posvetite tudi tem napitkom.
Oglej si celoten članek

Res je, da kava in čaj vsebujeta za telo pomembne antioksidante, a le če ju pripravljate in uživate na pravi način. V nasprotnem primeru lahko s skodelico dišečega napitka v telo vnesete tudi nepotrebne odvečne kalorije.

Pijte organsko

Tudi kava in čaj lahko vsebujeta sledi pesticidov, zato, če se le da, izberite organsko pridelano kavo in čaj.

Sladkor, adijo!

Čaj namesto s sladkorjem posladkajte z žličko medu, tisti, ki vam okus grenke kave ni všeč, pa namesto belega in rjavega sladkorja pokusite sladkor iz kokosove palme ali stevijo. Umetnim sladilom se izogibajte.

Brez smetane

Ali kavo pogosto pijete s smetano? Le smetana ji doda okoli sto kalorij, kar je 36.500 kalorij letno, če na dan spijete le eno skodelico kave s smetano. Če želite ohranjati vitko postavo, se odpovejte majhnim stvarem, med katere sodi tudi smetana.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.