Magazin > Lepota & telo
102 ogledov

Namig, da bo kava bolj zdrava

kofein, kava Žurnal24 main
Če ste na dieti ali če se trudite jesti in piti karseda zdravo ter na dan spijete vsaj eno ali dve skodelici kave ali čaja, potem pozornost posvetite tudi tem napitkom.

Res je, da kava in čaj vsebujeta za telo pomembne antioksidante, a le če ju pripravljate in uživate na pravi način. V nasprotnem primeru lahko s skodelico dišečega napitka v telo vnesete tudi nepotrebne odvečne kalorije.

Pijte organsko

Tudi kava in čaj lahko vsebujeta sledi pesticidov, zato, če se le da, izberite organsko pridelano kavo in čaj.

Sladkor, adijo!

Čaj namesto s sladkorjem posladkajte z žličko medu, tisti, ki vam okus grenke kave ni všeč, pa namesto belega in rjavega sladkorja pokusite sladkor iz kokosove palme ali stevijo. Umetnim sladilom se izogibajte.

Brez smetane

Ali kavo pogosto pijete s smetano? Le smetana ji doda okoli sto kalorij, kar je 36.500 kalorij letno, če na dan spijete le eno skodelico kave s smetano. Če želite ohranjati vitko postavo, se odpovejte majhnim stvarem, med katere sodi tudi smetana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.