Namig, kako privarčevati

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Se odločate za nakup novega avtomobila? Ste se pripravljeni odpovedati stvarem in razvadam, brez katerih lahko preživite? Z vami delimo nekaj nasvetov, ki bodo pomagali pri varčevanju.
Oglej si celoten članek

Stroški za avtomobil

Večina brez avtomobila preprosto ne more, pa vendar so stroški za vzdrževanje jeklenega konjička velikokrat zelo visoki. Razmislite, ali se vam mogoče izplača v avtomobil vgraditi plin, in pretehtajte vse možnosti. Če kupujete nov avtomobil, obiščite spletne strani, ki prodajajo tudi rabljene avtomobile. Starejši avtomobil je sicer v slabšem stanju kot novi, vendar je cena v povprečju nižja tudi za 30 odstotkov. Ne pozabite pa, da je vožnja s kolesom veliko cenejša in bolj zdrava.

Prehrana

Če večkrat na teden obiščete picerijo, restavracijo s hitro prehrano ali pa pripravljeno hrano kupujete v trgovini, razmislite o spremembi v svoji prehrani. Kuhajte sami in privarčujte. Obroke načrtujte vnaprej in poskrbite, da porabljate sestavine, ki jih imate doma. V trgovino se odpravite s seznamom. Tako ne boste nakupovali nepotrebnih stvari.

Stvari, brez katerih lahko preživite

Če ste kadilec, se rešite te slabe razvade. Povprečen kadilec porabi v letu približno 1.200 evrov. Razmislite torej, koliko denarja vržete stran samo zaradi grde razvade.

Elektrika

Čeprav je samoumevno, da ugašate luč, ko zapustite prostor, ali pa računalnik, ko ga ne uporabljate, vseeno večina misli, da so to malenkosti, ki jih lahko zanemarijo. Zaradi kupa takšnih malenkosti je lahko račun za elektriko precej višji. Poskusite se z družino dogovoriti, da boste ta mesec vse luči ugašali in izklapljali naprave ter naredite primerjavo računov. Razlika bo presenetila tudi vas.

Napravite strategijo in privarčevani denar dobro izkoristite. Fond za slabe dni ni tako slaba zamisel, lahko pa si z družino privoščite izlet ter tako denar vložite v kakovostno preživljanje skupnega časa in druženje s svojimi najdražjimi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 11:54 11. April 2014.

    @4krogci stvar ni tako preprosta, kot jo želiš prikazati. Če ima 2 leti star avto toliko napak, potem jih bo …

  • 09:24 11. April 2014.

    Pol pa šparaš in prišparaš ??, ti pa trošarino podražijo !!!, na kar nimaš vpliva...

  • 08:55 11. April 2014.

    A odkrivate toplo vodo mogoče?? Brez avta se v slo neda, saj imamo preslab javni prevoz! Sedaj da bom kupil …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.