Namigi za hitro sušenje laka

Foto: Žurnal24 Hitro sušenje za popoln videz. (Foto: Shutterstock)
Vas lak, ki se nikoli ne posuši tako hitro, kot bi želeli, vsakič znova razjezi? Poskusite s spodnjimi namigi.
Oglej si celoten članek
  • Tanek sloj. Dva od razlogov, ki podaljšajo sušenje laka, sta neenakomiren in predebel nanos. Pri naslednjem lakiranju zato ne hitite, na nohte pa nanesite dva tanka sloja.
  • Posušite podlak. Če uporabljate podlak, z nanosom barvnega laka počakajte vsaj dve munuti, da se ta popolnoma posuši. Podlak, ki se ne posuši do konca, podaljša čas sušenja barvnega laka.
  • Hitro sušenje. Dobra izbira so laki s hitrim sušenjem. Vendar bodite tudi pri nanosu teh pazljivi - če jih boste nanesli v večih plasteh, boste čas sušenja podaljšali. 
  • Hladilnik. Poskusite z dobrim starim trikom. Pred nanosom lak za 20 minut postavite v hladilnik, sušenje pa lahko pospešite tudi s pomočjo sušilnika za lase - pazite le, da ga nastavite na pihanje hladnega zraka.
  • Mrzla voda. Sušenje laka pod mrzlo vodo gotovo poznate. Nohte za dve minuti potupite v skodelico mrzle vode (ohladite jo lahko tudi s kockami ledu) ali pa jih posušite kar pod tekočo vodo.
  • Sprej. Nekaj pripomočkov za hitrejše sušenje ponujajo tudi kozmetične hiše. Ste že preizkusili sprej ali kapljice, ki pospešijo sušenje?
  • UV lučka. Dražja, a zelo učinkovita metoda je sušenje z aparatom pod UV lučko, ki nohte popolnoma posuši v pol minute - ne glede na to, kakšen lak ste uporabili. Takšne aparate uporabljajo že skoraj v vseh kozmetičnih salonih, za domačo uporabo pa ga lahko naročite preko spleta.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.