Magazin > Lepota & telo
1003 ogledov

Namigi za hitro sušenje laka

Hitro sušenje za popoln videz. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Vas lak, ki se nikoli ne posuši tako hitro, kot bi želeli, vsakič znova razjezi? Poskusite s spodnjimi namigi.
  • Tanek sloj. Dva od razlogov, ki podaljšajo sušenje laka, sta neenakomiren in predebel nanos. Pri naslednjem lakiranju zato ne hitite, na nohte pa nanesite dva tanka sloja.
  • Posušite podlak. Če uporabljate podlak, z nanosom barvnega laka počakajte vsaj dve munuti, da se ta popolnoma posuši. Podlak, ki se ne posuši do konca, podaljša čas sušenja barvnega laka.
  • Hitro sušenje. Dobra izbira so laki s hitrim sušenjem. Vendar bodite tudi pri nanosu teh pazljivi - če jih boste nanesli v večih plasteh, boste čas sušenja podaljšali. 
  • Hladilnik. Poskusite z dobrim starim trikom. Pred nanosom lak za 20 minut postavite v hladilnik, sušenje pa lahko pospešite tudi s pomočjo sušilnika za lase - pazite le, da ga nastavite na pihanje hladnega zraka.
  • Mrzla voda. Sušenje laka pod mrzlo vodo gotovo poznate. Nohte za dve minuti potupite v skodelico mrzle vode (ohladite jo lahko tudi s kockami ledu) ali pa jih posušite kar pod tekočo vodo.
  • Sprej. Nekaj pripomočkov za hitrejše sušenje ponujajo tudi kozmetične hiše. Ste že preizkusili sprej ali kapljice, ki pospešijo sušenje?
  • UV lučka. Dražja, a zelo učinkovita metoda je sušenje z aparatom pod UV lučko, ki nohte popolnoma posuši v pol minute - ne glede na to, kakšen lak ste uporabili. Takšne aparate uporabljajo že skoraj v vseh kozmetičnih salonih, za domačo uporabo pa ga lahko naročite preko spleta.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.