Napake, ki jih delate pri pranju kavbojk

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Seveda je kavbojke najlažje oprati v polnem pralnem stroju in do konca posušiti v sušilcu, a tako svojemu verjetno najljubšemu kosu oblačil ne delate usluge.
Oglej si celoten članek

Preberite, katere so najpogostejše napake, ki jih verjetno tudi vi delate pri pranju kavbojk.

Ne obrnete jih narobe

Kavbojke se ob nepravilni negi zelo rade hitro razbarvajo, in sicer ne glede na to, kateri program pranja in sušenja izberete. Da bi izbrani odtenek kavbojk zdržal čim dlje, kavbojke pred pranjem obrnite narobe.

Perete jih v polnem pralnem stroju

Več oblačil v pralnem stroju bo res skrajšalo čas, ki ga porabite za gospodinjska opravila, a oblačila ne bodo lepo oprana – tudi kavbojke ne. Te bodo oprane lepo, če bodo imele v stroju dovolj prostora za kroženje. Poleg tega se oblačila v polnem pralnem stroju pogosto zapletejo, lahko tudi uničijo – to boste preprečili tako, da pred pranjem na kavbojkah, pa tudi na drugih oblačilih zapnete zadrge in gumbe.

Izberete napačen program

Kavbojke bodo videti kot nove dlje časa, če boste za pranje izbrali nižji cikel pranja in sušenja. Če se le da in če kavbojke niso preveč umazane, jih perite ločeno od drugih oblačil in izberite program za ročno pranje.

Ne uporabljate pravega čistilnega sredstva

Tako kot izbira programa za pranje na izpiranje barve vpliva tudi pralno sredstvo. Na trgu jih je res veliko, zato če želite temne kavbojke ohraniti res temne, izberite takšnega, ki ohranja barvo temnih tkanin.

Predolgo v sušilnem stroju

Če si brez sušilnega stroja več ne znate predstavljati življenja, bodite bolj tradicionalni vsaj pri sušenju kavbojk. Te bodo lepše ohranjene, če jih boste do konca posušili na zraku. Tako boste poleg barve ohranili tudi elastičnost.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:43 25. April 2014.

    Kavbojke kupljene v Ameriki (Levis) so po 10+ letih še vedno take kot nove.<br />Zelo in še manj sprane... nič …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.