Magazin > Lepota & telo
440 ogledov

Napake, ki jih delate pri pranju kavbojk

kavbojke Shutterstock
Seveda je kavbojke najlažje oprati v polnem pralnem stroju in do konca posušiti v sušilcu, a tako svojemu verjetno najljubšemu kosu oblačil ne delate usluge.

Preberite, katere so najpogostejše napake, ki jih verjetno tudi vi delate pri pranju kavbojk.

Ne obrnete jih narobe

Kavbojke se ob nepravilni negi zelo rade hitro razbarvajo, in sicer ne glede na to, kateri program pranja in sušenja izberete. Da bi izbrani odtenek kavbojk zdržal čim dlje, kavbojke pred pranjem obrnite narobe.

Perete jih v polnem pralnem stroju

Več oblačil v pralnem stroju bo res skrajšalo čas, ki ga porabite za gospodinjska opravila, a oblačila ne bodo lepo oprana – tudi kavbojke ne. Te bodo oprane lepo, če bodo imele v stroju dovolj prostora za kroženje. Poleg tega se oblačila v polnem pralnem stroju pogosto zapletejo, lahko tudi uničijo – to boste preprečili tako, da pred pranjem na kavbojkah, pa tudi na drugih oblačilih zapnete zadrge in gumbe.

Izberete napačen program

Kavbojke bodo videti kot nove dlje časa, če boste za pranje izbrali nižji cikel pranja in sušenja. Če se le da in če kavbojke niso preveč umazane, jih perite ločeno od drugih oblačil in izberite program za ročno pranje.

Ne uporabljate pravega čistilnega sredstva

Tako kot izbira programa za pranje na izpiranje barve vpliva tudi pralno sredstvo. Na trgu jih je res veliko, zato če želite temne kavbojke ohraniti res temne, izberite takšnega, ki ohranja barvo temnih tkanin.

Predolgo v sušilnem stroju

Če si brez sušilnega stroja več ne znate predstavljati življenja, bodite bolj tradicionalni vsaj pri sušenju kavbojk. Te bodo lepše ohranjene, če jih boste do konca posušili na zraku. Tako boste poleg barve ohranili tudi elastičnost.

Komentarjev 1
  • Oxxo 16:43 25.april 2014.

    Kavbojke kupljene v Ameriki (Levis) so po 10+ letih še vedno take kot nove.Zelo in še manj sprane... nič natrgane...In se tedensko perejo v polnem pralnem stroju in pozimi redno sušijo v sušilcu.Vse je odvisno več ...prikaži več al manj od KVALITETE BLAGA.Slaba roba na EU trgu, (pre)napihnjene cene izdelkov v nebo... vsak Evropejec, ki kupi par kavbojk - plača zraven v tej ceni še 1-2 para Američanu...