Narastki zahvaljujoč zvezdnicam v modi

Foto: Reuters Drew Barrymore Foto: Salon Fantazija ombre lasje Foto: Salon Fantazija ombre lasje Foto: Salon Fantazija ombre lasje
Ombre (senca). Trend barvanja las, ki je obnorel hollywoodske zvezdnice, navdušuje tudi pri nas.
Oglej si celoten članek

"Ombre (senca) so neke vrste modni prameni brez vidnega prehoda oziroma s posvetljenimi konicami, ki na hitro delujejo kot velik narastek, ki pa je vse prej kot to. Ta tehnika se lahko izvaja na naravnih ali na predhodno pobarvanih laseh," o trendu barvanja, nad katerim se zadnje čase navdušujejo številne hollywoodske zvezdnice, pravi David Vuzem iz Salona Fantazija.

Manj je več

Lase se svetli nekje za od dva do tri tone glede na osnovno barvo las in vedno samo od polovice celotne dolžine navzdol. "Pogosto bi pri tej tehniki obveljal rek manj je več," poudarja Vuzem in dodaja, da je velik dejavnik pri končnem videzu oblika striženja, s katero dobi ombre tisti svoj pravi videz, ki ga občudujemo pri zvezdnicah.

Prepustite strokovnjaku

Tehnika barvanja las ombre je precej zahtevna in vam bo vzela malce več časa kot klasično barvanje pramenov, zato barvanje raje prepustite strokovnjakom. "Lase glede na dolžino in obliko striženja oddelimo. Na kronskem delu las največkrat ne svetlimo, zato jih spnemo na vrh. Temenski del nato od sence do sence v cikcak prečkah oddelimo v trikotnike, jih spnemo v čopke, če so lasje dolgi, pa jih za lažje nadaljnje delo do polovice spletemo v kitke. Preostali del natupiramo, da se izognemo vidnemu prehodu svetljenja," frizer razlaga postopek.

Nato se nanese belilo in vseskozi opazuje, kako hitro učinkuje. "Po izpiranju lahko posvetljeni del tudi toniramo, da dobimo želeno nianso, dostikrat je dovolj že sredstvo za razbarvanje," sklene Vuzem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.