Magazin > Lepota & telo
59 ogledov

Narastki zahvaljujoč zvezdnicam v modi

Drew Barrymore
1/4
Reuters
Ombre (senca). Trend barvanja las, ki je obnorel hollywoodske zvezdnice, navdušuje tudi pri nas.

"Ombre (senca) so neke vrste modni prameni brez vidnega prehoda oziroma s posvetljenimi konicami, ki na hitro delujejo kot velik narastek, ki pa je vse prej kot to. Ta tehnika se lahko izvaja na naravnih ali na predhodno pobarvanih laseh," o trendu barvanja, nad katerim se zadnje čase navdušujejo številne hollywoodske zvezdnice, pravi David Vuzem iz Salona Fantazija.

Manj je več

Lase se svetli nekje za od dva do tri tone glede na osnovno barvo las in vedno samo od polovice celotne dolžine navzdol. "Pogosto bi pri tej tehniki obveljal rek manj je več," poudarja Vuzem in dodaja, da je velik dejavnik pri končnem videzu oblika striženja, s katero dobi ombre tisti svoj pravi videz, ki ga občudujemo pri zvezdnicah.

Prepustite strokovnjaku

Tehnika barvanja las ombre je precej zahtevna in vam bo vzela malce več časa kot klasično barvanje pramenov, zato barvanje raje prepustite strokovnjakom. "Lase glede na dolžino in obliko striženja oddelimo. Na kronskem delu las največkrat ne svetlimo, zato jih spnemo na vrh. Temenski del nato od sence do sence v cikcak prečkah oddelimo v trikotnike, jih spnemo v čopke, če so lasje dolgi, pa jih za lažje nadaljnje delo do polovice spletemo v kitke. Preostali del natupiramo, da se izognemo vidnemu prehodu svetljenja," frizer razlaga postopek.

Nato se nanese belilo in vseskozi opazuje, kako hitro učinkuje. "Po izpiranju lahko posvetljeni del tudi toniramo, da dobimo želeno nianso, dostikrat je dovolj že sredstvo za razbarvanje," sklene Vuzem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.