Magazin > Lepota & telo
57 ogledov

Nega za sijoče lase

ženska, lasje Shutterstock
So vaši lasje v tem času pusti, brez leska, prožnosti in naelektreni? Pusti lasje pozimi ne potrebujejo več nege, ampak drugačno nego, poudarjajo strokovnjaki.

"Lasje so poškodovani zaradi neprofesionalnih kemijskih posegov in mehanskih poškodb, ki nastanejo pri česanju, ščetkanju in tupiranju, ter toplotnih vplivov – zaradi predolgotrajnega in prevročega sušenja," razlaga frizer Matjaž Cej.

Obnova tudi za naravne

Na stanje las vplivajo tudi stres, slaba prehrana ter suh in mrzel zrak. “Lasje pozimi ne potrebujejo več nege, potrebujejo samo drugačno nego,” poudarjajo v Frizerskem salonu Prestige, kjer svetujejo obnovo las pred vsakim kemičnim posegom ali po njem, in to ne glede na letni čas; za naravne lase pa vsaj enkrat na tri, štiri mesece.

Profesionalni izdelki

Sredstva za obnovo las, kot so lasne obloge in maske, uporabljamo po umivanju, barvanju ali trajni ondulaciji. Ti izdelki delujejo rekonstrukcijsko in poskrbijo za takojšnjo obnovo teksture las. Lasno oblogo in masko nanesite na umite lase. Masko pustite, da deluje od 15 do 30 minut. Lase pokrijte, da se zadrži toplota in prepreči izsušitev. Masko morate z las in lasišča temeljito sprati,” svetuje Cej. 
“Gre za terapijo, ki poskrbi za obnovo las od znotraj,” dodajajo v salonu Prestige. Frizerji svetujejo uporabo profesionalnih izdelkov, ki zagotavljajo želen učinek, tudi če boste masko ali obloge 
uporabljali doma.

Razelektrite lase

Za naelektrene lase je krivo pomanjkanje vlage. Tudi za to težavo je primerna tako imenovana obnova las, pri kateri uporabijo kombinacijo rekonstrukcije in navlažitve, s katero dosežejo naravno moč in lasem povrnejo sijaj. Uporabo preparatov strokovnjaki priporočajo vsaj enkrat na teden.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.