Narodno-zabavni molk

Foto: Žurnal24 Ansambel Roka Žlindre, ki odhaja tudi na Evrovizijo, bo eden od številnih nastop
Na zdravje! Za petkovo oddajo so najeli kar Križanke. RTV Slovenija o stroških molči.
Oglej si celoten članek

“Koliko bo stala prireditev oddaje Na zdravje!, ki bo potekala v živo iz Križank v petek, 14. maja 2010?” se je glasilo vprašanje, ki smo ga naslovili na RTV Slovenija v torek. Do zaključka redakcije odgovora nismo prejeli.

Križanke z vsem, kar potrebuješ, stanejo okoli 50 tisoč evrov.
 

Vir: Stroški so visoki, Slovenija je draga
“Najem Križank z vso produkcijo vred je visok strošek. Prostora je, če polovica publike sedi in polovica stoji (takšna naj bi bila postavitev za Na zdravje! v Križankah, op. a.), za okoli 2.500 ljudi. Slovenija je draga: Križanke z vsem, kar potrebuješ pri koncertu, stanejo okoli 50 tisoč evrov. In to brez honorarja izvajalca,” nam je o stroških pri organizaciji dogodkov v Križankah povedal vir blizu organizatorjev koncertov, ki pa je želel ostati anonimen. Vstopnice za petkovo oddajo Na zdravje!, ki jo bodo prenašali tudi v živo, v predprodaji stanejo 33 evrov, na dan koncerta pa 39.

Po pomoč k informacijski pooblaščenki?
Skrivanje podatkov o finančnih poslih na RTV Slovenija očitno postaja stalnica. Informacijska pooblaščenka je prejšnji teden prisilila javni zavod RTV, da je končno razkril vrednost sponzorsko-donatorske pogodbe s Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani. Ta je znašala 50 tisoč evrov. Po zakonu o medijih imajo za odgovor sicer osem dni časa, nato pa lahko pri informacijski pooblaščenki medij vloži zahtevek za razkritje podatkov. RTV Slovenija se namreč v največji meri financira iz RTV-prispevka. Kot javni zavod morajo svoje posle voditi transparentno.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.