Magazin > Film & Glasba & TV
26 ogledov

Narodno-zabavni molk

Ansambel Roka Žlindre, ki odhaja tudi na Evrovizijo, bo eden od številnih nastop Žurnal24 main
Na zdravje! Za petkovo oddajo so najeli kar Križanke. RTV Slovenija o stroških molči.

“Koliko bo stala prireditev oddaje Na zdravje!, ki bo potekala v živo iz Križank v petek, 14. maja 2010?” se je glasilo vprašanje, ki smo ga naslovili na RTV Slovenija v torek. Do zaključka redakcije odgovora nismo prejeli.

Križanke z vsem, kar potrebuješ, stanejo okoli 50 tisoč evrov.
 

Vir: Stroški so visoki, Slovenija je draga
“Najem Križank z vso produkcijo vred je visok strošek. Prostora je, če polovica publike sedi in polovica stoji (takšna naj bi bila postavitev za Na zdravje! v Križankah, op. a.), za okoli 2.500 ljudi. Slovenija je draga: Križanke z vsem, kar potrebuješ pri koncertu, stanejo okoli 50 tisoč evrov. In to brez honorarja izvajalca,” nam je o stroških pri organizaciji dogodkov v Križankah povedal vir blizu organizatorjev koncertov, ki pa je želel ostati anonimen. Vstopnice za petkovo oddajo Na zdravje!, ki jo bodo prenašali tudi v živo, v predprodaji stanejo 33 evrov, na dan koncerta pa 39.

Po pomoč k informacijski pooblaščenki?
Skrivanje podatkov o finančnih poslih na RTV Slovenija očitno postaja stalnica. Informacijska pooblaščenka je prejšnji teden prisilila javni zavod RTV, da je končno razkril vrednost sponzorsko-donatorske pogodbe s Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani. Ta je znašala 50 tisoč evrov. Po zakonu o medijih imajo za odgovor sicer osem dni časa, nato pa lahko pri informacijski pooblaščenki medij vloži zahtevek za razkritje podatkov. RTV Slovenija se namreč v največji meri financira iz RTV-prispevka. Kot javni zavod morajo svoje posle voditi transparentno.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.