Naš novinar je sprva mislil, da ima spolno prenosljivo bolezen

Foto: Instagram
Foto: Instagram
V resnici je bilo njegovo stanje veliko bolj resno …
Oglej si celoten članek

Denis Malačič, radijski in televizijski novinar, ki danes dela na Planet TV je v zadnjem letu šel skozi težko preizkušnjo, o kateri smo že pisali. Pred kratkim pa je Malačič v intervjuju z znano radijko in svojo tesno prijateljico Majo Tratnik razkril, kako je izvedel za diagnozo rak, kako je šel čez preizkušnjo, kaj je iz nje potegnil in kako pomembno je, da si vzamemo čas zase in za svoje zdravje. 

"Ko boš nekega dne umrl, bo na nagrobniku tvoje ime ali ime tvoje službe? Takrat mi je naredilo klik," je Denis stavek, ki mu ga je tik pred postavitvijo diagnoze rekel zdravstveni delavec, zaupal Maji. Novinar je povedal, da se je vse začelo na lanskoletnem dopustu, ko je na modih začutil bolečo zatrdlino. Sprva je pomislil, da je to zaradi prežuranih noči ali, da je morda zbolel za spolno prenosljivo boleznijo, a ker bolečina ni izginila, se je odločil za pregled. Za pregled, ki mu je rešil življenje, saj se je izkazalo, da za bolečino stoji razširjena oblika raka na modih. Denis je takrat nemudoma napisal odpoved in se posvetil le zdravljenju. 

Pravi, da mu je bila ta izkušnja namenjena, nanjo pa danes gleda s hvaležnostjo, s hvaležnostjo, da je preživel. "Tudi v najtežjih trenutkih sem imel voljo do življenja," je povedal. Danes si želi le to, da bi svojim vnukom lahko govoril o svojih doživetjih. "Spremenila se je moja miselnost in s tem moja dejanja. Preteklosti ne moremo spremeniti, zato ne smemo biti strogi do svojih preteklih dejanj. Sebe v preteklosti ne moreš spremeniti, lahko pa spremeniš sebe v sedanjosti," je Denis še zaupal Maji. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.