Naši plesalci v Franciji: "Bili smo prestrašeni"

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Slovenski rock and roll plesalci so prišli varno domov in s sabo prinesli zmago na svetovnem prvenstvu!
Oglej si celoten članek

Svetovno prvenstvo v Bourg-en-Bresse v Franciji je bilo zaradi terorističnih napadov v Parizu nekaj časa pod vprašanjem, a naposled je odjeknila informacija, da bo tekmovanje, ki je bilo za Slovenijo zelo uspešno, izvedeno. Plesalca Evelin Arh in Matej Matečko sta postala svetovna prvaka v rock and rollu, njuna starejša kolega Julija Horvat Zilhofer in Luka Brulc iz članske kategorije pa sta zabeležila drugo mesto na Svetovnem pokalu.

"Bili smo prestrašeni, predvsem pa v negotovosti, ker nismo vedeli, kaj se dogaja. Nismo vedeli, ali je varno v Franciji ali smo v veliki nevarnosti. Naslednji dan smo dobili klic iz ambasade, kjer so nam o nastali situaciji povedali več. Ves čas smo spremljali televizijo, bili smo v stiku z našimi najdražjimi v Sloveniji. Ko se je situacija umirila, so se organizatorji odločili, da svetovnega prvenstva ne bodo odpovedali. Zaradi nastale situacije ima izkušnja nekako sladko-bridek priokus. Čeprav se veselimo, da smo v Slovenijo prinesli svetovni pokal in še nekaj drugih odličnih rezultatov, pa vseeno ne moremo mimo dejstva in grozot, ki so se v istem času, nedaleč stran dogajale v isti državi. Plesalce, ki so bili tam iz tako rekoč celega sveta, je nastala situacija nekako povezala in zbližala. Postali smo močnejši," so vzdušje na tekmovanju opisali v ekipi plesalcev in trenerjev Plesnega mesta, ki so v Francijo prispeli na dan napadov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.