Magazin > VIP
64 ogledov

Naši plesalci v Franciji: "Bili smo prestrašeni"

Evelin Arh in Matej Matečko Žurnal24 main
Slovenski rock and roll plesalci so prišli varno domov in s sabo prinesli zmago na svetovnem prvenstvu!

Svetovno prvenstvo v Bourg-en-Bresse v Franciji je bilo zaradi terorističnih napadov v Parizu nekaj časa pod vprašanjem, a naposled je odjeknila informacija, da bo tekmovanje, ki je bilo za Slovenijo zelo uspešno, izvedeno. Plesalca Evelin Arh in Matej Matečko sta postala svetovna prvaka v rock and rollu, njuna starejša kolega Julija Horvat Zilhofer in Luka Brulc iz članske kategorije pa sta zabeležila drugo mesto na Svetovnem pokalu.

"Bili smo prestrašeni, predvsem pa v negotovosti, ker nismo vedeli, kaj se dogaja. Nismo vedeli, ali je varno v Franciji ali smo v veliki nevarnosti. Naslednji dan smo dobili klic iz ambasade, kjer so nam o nastali situaciji povedali več. Ves čas smo spremljali televizijo, bili smo v stiku z našimi najdražjimi v Sloveniji. Ko se je situacija umirila, so se organizatorji odločili, da svetovnega prvenstva ne bodo odpovedali. Zaradi nastale situacije ima izkušnja nekako sladko-bridek priokus. Čeprav se veselimo, da smo v Slovenijo prinesli svetovni pokal in še nekaj drugih odličnih rezultatov, pa vseeno ne moremo mimo dejstva in grozot, ki so se v istem času, nedaleč stran dogajale v isti državi. Plesalce, ki so bili tam iz tako rekoč celega sveta, je nastala situacija nekako povezala in zbližala. Postali smo močnejši," so vzdušje na tekmovanju opisali v ekipi plesalcev in trenerjev Plesnega mesta, ki so v Francijo prispeli na dan napadov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.