Nasitijo, a ne redijo

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Tudi v Sloveniji število predebelih vztrajno narašča in se približuje 20 odstotkom. Jasne oznake na živilih, bodo kmalu v pomoč pri izbiri zdravih živil.
Oglej si celoten članek

V sklopu novega evropskega projekta Satin (Satiety Innovation) za boj proti debelosti, ki ga podpira tudi Evropska unija, bodo živila v trgovinah kmalu nosila tudi oznako, ki bo povedala, kakšen občutek sitosti bomo imeli po njihovem zaužitju. V sklopu projekta živil, ki nasitijo hitro in zdravo, ne bodo le označevali, temveč jih bodo z visokotehnološkimi postopki izboljšali, da bodo še bolj zdrava in nasitna.

Projekta so se domislili na Univerzi v Liverpoolu. Stanje v Veliki Britaniji je na tem področju namreč že zelo kritično, saj se pričakuje, da bo do leta 2050 debelih 60 odstotkov moških, polovica žensk in četrtina otrok. Tudi v Sloveniji število predebelih vztrajno narašča in se približuje 20 odstotkom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.