Magazin > Lepota & telo
70 ogledov

Nasitijo, a ne redijo

malica, kosmiči, hrana Shutterstock
Tudi v Sloveniji število predebelih vztrajno narašča in se približuje 20 odstotkom. Jasne oznake na živilih, bodo kmalu v pomoč pri izbiri zdravih živil.

V sklopu novega evropskega projekta Satin (Satiety Innovation) za boj proti debelosti, ki ga podpira tudi Evropska unija, bodo živila v trgovinah kmalu nosila tudi oznako, ki bo povedala, kakšen občutek sitosti bomo imeli po njihovem zaužitju. V sklopu projekta živil, ki nasitijo hitro in zdravo, ne bodo le označevali, temveč jih bodo z visokotehnološkimi postopki izboljšali, da bodo še bolj zdrava in nasitna.

Projekta so se domislili na Univerzi v Liverpoolu. Stanje v Veliki Britaniji je na tem področju namreč že zelo kritično, saj se pričakuje, da bo do leta 2050 debelih 60 odstotkov moških, polovica žensk in četrtina otrok. Tudi v Sloveniji število predebelih vztrajno narašča in se približuje 20 odstotkom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.