Ne odlašajte z odhodom na stranišče

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
To se dogaja v telesu, ko se vam mudi na stranišče.
Oglej si celoten članek

Vnetje mehurja je najpogostejše vnetje, ki doleti ženske. Do vnetja lahko pride tudi v primerih, ko ženske predolgo odlašajo z odhodom na stranišče. Vsem se včasih zgodi, da predolgo čakajo, a ob tem se je treba zavedati, kakšne posledice ima takšno ravnanje za telo. 

Odrasle začne tiščati na stranišče, ko je v mehurju več kot pol litra urina. Kadar se vam mudi na stranišče, a zadržujete, so mišice v mehurju močno stisnjene. Če se to dogaja le občasno, večje škode ne bo. 

Dolgoročne težave se lahko pojavijo, kadar pogosto odlagate odhod na malo potrebo. V tem primeru lahko zaradi oslabitve mišic mehurja pride do težav, in sicer posameznik ne more v celoti izprazniti mehurja, kar poveča tveganje za okužbo, piše zadovoljna.hr. Mehur lahko postane gojišče bakterij, kar posledično vodi v vnetje mehurja. 

Če vas zelo tišči na stranišče, je velika verjetnost, da vam bo malce uteklo. To se rado zgodi, kadar je mehur že poškodovan. V redkih primerih se lahko zgodi tudi, da mehur poči.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.