Magazin > Lepota & telo
120 ogledov

Ne odlašajte z odhodom na stranišče

ženska stranišče Profimedias
To se dogaja v telesu, ko se vam mudi na stranišče.

Vnetje mehurja je najpogostejše vnetje, ki doleti ženske. Do vnetja lahko pride tudi v primerih, ko ženske predolgo odlašajo z odhodom na stranišče. Vsem se včasih zgodi, da predolgo čakajo, a ob tem se je treba zavedati, kakšne posledice ima takšno ravnanje za telo. 

Odrasle začne tiščati na stranišče, ko je v mehurju več kot pol litra urina. Kadar se vam mudi na stranišče, a zadržujete, so mišice v mehurju močno stisnjene. Če se to dogaja le občasno, večje škode ne bo. 

Dolgoročne težave se lahko pojavijo, kadar pogosto odlagate odhod na malo potrebo. V tem primeru lahko zaradi oslabitve mišic mehurja pride do težav, in sicer posameznik ne more v celoti izprazniti mehurja, kar poveča tveganje za okužbo, piše zadovoljna.hr. Mehur lahko postane gojišče bakterij, kar posledično vodi v vnetje mehurja. 

Če vas zelo tišči na stranišče, je velika verjetnost, da vam bo malce uteklo. To se rado zgodi, kadar je mehur že poškodovan. V redkih primerih se lahko zgodi tudi, da mehur poči.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.